Kunstmarkten, way of Live?

Kunstmarkten een way of live? Zo hebben wij dit op zondag 31 oktober weer eens ervaren op de laatste dag van de Kunst10daagse in Bergen (Noord-Holland) In gesprekken met medestandhouders werd ons duidelijk dat ‘het kunstmarkten’ een manier van leven kan zijn als het gaat over het aanbieden van Kunst. Er waren collega’s die op jaarbasis wel op een 40 tot 50 markten in heel Nederland hun beeldend werk zo mooi mogelijk opstellen in een kraam van 4 meter. Wij behoren zeker niet tot deze groep. Op zondag 31 oktober was het alweer lang geleden dat we met mijn werk een kunstmarkt aandeden.

Spreek bewust in meervoud omdat zonder mijn vrouw als belangrijke steun ik zeker niet aanwezig zou zijn.

Op deze laatste dag van het landelijk bekende kunstevenement was het ook op de kunstmarkt een gezellig samen zijn, met een geïnteresseerd kijkend publiek. En op elke markt is er wel iemand die opvalt, in dit geval voor mij beeldend kunstenaar Karl Wissing die met zijn theatrale, ludieke en absurdistische beelden de aandacht trok.

Ook onze stand trok de nodige aandacht, mede omdat het de eerste keer was dat ik met mijn werk in Bergen te zien was. Om u als bezoeker van deze website wat sfeer mee te geven een aantal foto’s. (En als u zelf aanwezig was hoop ik dat u net als wij genoten hebben)

Hery mijn schat en de Buurtjes.

Een zwaardvis in de ruïne  en buitenaards kunstleven?

Elly Spangler (rechts, als  de overbuurvrouw) docent wiskunde met prachtige werken in een naïeve schilderstijl.


Gezellige drukte in een heerlijke herfst-sfeer voor Jong en Oud.


En dan heeft u deze als de ‘naakte waarheid’  nog te goed.Foto’s hadden iets scherper gekund, maar u moet maar zo denken het was aan het einde van de dag, een dag die misschien volgend jaar een vervolg krijgt, wie weet.


This entry was posted in Atelier Nieuws, Homepage. Bookmark the permalink.

Comments are closed.