Nog even en we verhuizen naar een ander jaar, 2022 laten we achter ons, een bewogen jaar zoals ik terecht deze bijdrage als titel meegeef. De wereld draait nog steeds om zijn as, maar wij als zijn bewoners met alle dieren draaien ook behoorlijk maar dan door, we putten onze planeet uit en nu maar hopen dat er een kentering voor handen is, toch heb ik daar wel hoop op, er zijn in alle tijden steeds weer oplossingen voor grote vraagstukken en de huidige technologie gaat met het uur sneller dan ooit. Dus daar liggen zeker de kansen op een betere, schoner en gezondere wereld, laten we eens keihard ons best gaan doen!

Een snelle studie oefening van een uurtje, drager/ katoenen doekje 20x20cm, gebruikte verf eitempera/gouache. Naar directe waarneming geschilderd. In de kerstbal gereflecteerd onze lamp boven de tafel waar ik aan zit en de raampartij.

Als ik het iets dichter bij huis blijf was 2022 voor ons een bijzonder jaar, waarin we van het ene naar het andere vertrokken, daarmee bedoel ik onze verhuizing van een ‘eengezinswonin’g naar een ‘appartement’ en in het laatste zijn we nu alweer ruim vier maanden met veel plezier aan het wonen en staan we straks op ons riante balkon (vier hoog) het oud naar nieuw te vieren, met een wijds uitzicht op de vlaskamp in Broekpolder een archeologische gebied waar het elke dag bruist van activiteiten, zeker gezien in deze prachtige groene natuur die ons ten deel valt, ook de vele weertypen inmiddels ondergaan, we kijken vanaf vier hoog naar prachtige wolkenpartijen, de zon die opkomt en die we ook weer onder zien gaan, mist, regen, harde wind, en recentelijk een klein weekje winter…echt zo mooi allemaal!

Er is in de achtbaan (rollercoaster) van het verhuizen en alles wat hier bij komt kijken niet veel terecht gekomen om in de sfeer van tekenen en schilderen ook maar iets bijzonders beeldend te creëren. Er zijn nog een aantal schilderijtjes die vragen om nog meer transparante verf en daar wil ik in het nieuwe jaar (nu het wat rustiger is in mijn fysiek) zeker aan gaan beginnen, weer schilderen, want dat is toch wel te lang geleden. In mijn werkzaamheden die ik afgelopen jaar nog deed voor het Lucas Gilde Beverwijk, kon ik mij nog wel uitleven, nu is er nog een groep over, want na 16 jaar is het Lucas voor mij voorbij, en werk ik op dinsdagmiddag bij Paviljoen Westerhout in Beverwijk.

ATELIER PAVILJOEN TEKENEN & SCHILDEREN OP DE DINSDAGMIDDAG

In dit Atelier is het waar ik nog met veel plezier mee bezig ben, ook daar zorg ik voor de nodige input als het gaat om informatie en opdrachten waarin de 14 deelnemers/liefhebbers van het tekenen en schilderen die deze dinsdagmiddag bezoeken zich altijd in kunnen vinden en waar ze door geinspireerd raken, hoe mooi is dat! Ook daar is het jaar voorbijgevlogen en is er recentelijk op 20 december het kerstreces ingeluid met een heerlijk samenzijn, zie filmpje!

Het schilder werkstukje van 20 x 20 cm die jullie als header zien is een ‘gouache’ gemaakt en geïnspireerd door de opdracht van afgelopen 20 december, in onze thuisbasis op de Begijnenweide pakte ik het penseeltje even op en liet mij inspireren door een kaars & kerstbal die zo staan voor de kerstviering. Het werd een leuk uurtje bezig zijn van schets naar eindresultaat. Dan de hamvraag wat brengt ons 2023?

ALLE GOEDS VOOR IEDEREEN, PRETTIGE DAGEN EN EEN BETER NIEUW JAAR DAN HET OUDE WAT ONS GAAT VERLATEN.

Een korte short Imovie Youtube filmpje van een gezellig samenzijn!

Wat ik hoop is dat die krankzinnige oorlog gestart door despoot Poetin een wending mag krijgen ten gunste van Oekraïne en zijn burgers, die zo ontzettend moeten lijden en dat in onze eeuw waarin je toch geen loopgraven meer zou willen zien zoals in de eerste wereld oorlog. En verder dat wij met z’n allen respectvol met elkaar kunnen leven, dat is al veel gevraagd besef ik, laten we toch de ‘hoop’ niet verliezen op een betere wereld. Wat mijzelf betreft, ik laat zo nu en dan wel van mij horen!


Comments (2)

Genoten van je werken, je ben een groot kunstenaar!

5 maanden ago

    Dag Therisia,
    Bedankt voor deze fijne reactie!

    5 maanden ago

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *