Dan ga ik zeker door met getoond schilderijtje, 20×20 cm/olieverf op paneel, een ode aan ‘de vrouwen’ geheel geschilderd vanuit het imaginaire van mijn denken. En waar het wat kleur en sfeer betreft nog alle kanten zal uitgaan, er zijn nog vele laagjes transparante olieverf in het verschiet, eer er voor mij een volledig gevoel aanwezig is, van nu is het helemaal van mij.

“Ode aan de vrouwen” met een eerste dunne onderlaag als onderschildering, zijn er nu twee laagjes kleur verschenen die wat vetter zijn, de meeste delen van het werk zijn opaak geschilderd. Het ‘glaceren’ volgt.

Momenteel ben ik na het sluiten van Atelier Henk Sentel en daarbij het Podium voor Fijnschilders in een wat rustiger vaarwater gekomen. Recentelijk ook mijn activiteiten bij het Lucas Gilde Beverwijk aan het af sluiten, na het zomerreces wordt mijn begeleiding overgenomen door Beeldend kunstenaar Lydia Nederlof uit Wijk aan Zee. (zie youtube filmpje) Straks op 9 oktober vier ik dolgraag mijn 73 ste verjaardag, maar dan op een geheel andere locatie in Heemskerk, samen met mijn lief in een prachtig appartement een fantastisch uitzicht in het verschiet over een monumentaal park, wijds uitzicht met alle weersinvloeden zo volop zichtbaar vanuit ons Nederlandse klimaat.

Heb ook nog geen idee of ik deze website wel aan zal houden. Zeker in het licht gezien van dat er geen talentvolle bijdragen meer komen van deelnemers die les namen vanuit het podium voor fijnschilders. Voor het alleen tonen van mijn werk is Instagram of mijn eigen FB account net zo geschikt. De afgelopen 15 jaar was er een matige productie als het om tekeningen of fijn schilder werkstukken gaat, maar hier kan verandering in komen, als ik straks vanuit onze nieuwe locatie kan gaan werken, met meer tijd. We gaan het zien!

‘Daar Gaat Hij’ is een filmpje waarin ik afscheid neem van 16 jaar begeleiden bij het Lucas Gilde Beverwijk, Teken & Schildervereniging.

Ik hou jullie graag op de hoogte, nog via deze site en ander genoemde social media. Wil je reageren? prima! Doen!


Comment (1)

Geweldig Henk. Wijs grijs en een nieuw pad brengt weer nieuwe inzichten. Veel geluk daarmee

2 jaar ago

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *