In de loop der jaren heb ik mij door zelfstudie en opleidingen de nodige specifieke schilder- en tekenkennis eigen gemaakt. Het begon op zestienjarige leeftijd in Roosendaal bij Wim Schutz (Beeldend Kunstenaar). In het ‘Centrum voor de Kunsten’ vier jaar in verschillende disciplines gewerkt onder leiding van Helma Roovers (Beeldend Kunstenares). Een opleiding bij ‘De Nieuwe Academie Alkmaar’ gaf mij de mogelijkheid om als docent teken- en schildercursussen te gaan geven. Meester-schilder Herman Smorenburg uit Alkmaar bracht mij de finesse bij voor het fijnschilderen en de glaceer techniek.

Selfie

Vanaf eind 2006 ben ik Fijnschilder cursussen gaan geven, zo ontstond Atelier Henk Sentel. Tevens ook begeleider/docent bij amateur schilder- en teken vereniging Lucas Gilde Beverwijk.

Het combineren van fantasie en werkelijkheid, dit is het vertrekpunt van waaruit mijn schilderijen en tekeningen ontstaan. In een geheel eigen beeldtaal vol symboliek. Symbolen zoals het oog, het meest fascinerende symbool wat gebaseerd is op een menselijk zintuig. De buik zetel van het leven. Het ei universeel symbool van het mysterie van de schepping. De zee als oerbron van leven en water wat staat voor zuiverheid. Met deze symbolentaal breng ik mijn fantasie in beeld, realistisch geschilderd. Mijn schilderijen komen via een aloude techniek tot stand met een onderschildering en vele lagen transparante olieverf waarmee ik de glacistechniek toepas. Hierdoor ontstaat er een rijkdom aan kleuren wat zo opvallend is aan mijn werk. Mijn motto is: niet alleen zelf bezig te zijn met het fantastische gegeven om tekenen en schilderen vorm te geven, maar ook het overdragen van basiskennis aan iedereen die zich creatief en kunstzinnig wil uiten.

Het is altijd mogelijk om op afspraak mijn werk, schilderijen/tekeningen te bezichtigen in mijn atelier. U kunt mij bereiken via telefoonnummer tel-0251-249234 of 06-43864100 E-mail: henk@henksentel.nl