In dit Corona-tijdperk is het voor de deelnemers van de basis cursus Fijnschilder Techniek nu niet meer mogelijk om het atelier te bezoeken, eind Mei zouden de lessen afgelopen zijn. De cursus werd door Corona ook al eerder gestopt. Om de weggevallen lessen wat op te vangen, kan men online toch de nodige ondersteuning krijgen via de OMKC dit staat voor een Online Mee Kijk Call.

MEEKIJKEN VIA DE PC

OMKC is een leuke manier om met elkaar in contact te zijn, van het werk waaraan men op dit moment bezig is te ondersteunen, vraag ik van de cursist om 2 foto’s te sturen, een van het onderwerp en een foto van het huidige schilderwerk. Foto’s moeten een ‘hoge resolutie’ hebben, om het geheel scherp af te kunnen beelden. Vervolgens wordt er een bel- afspraak gemaakt. Op PC van cursist en op die van mij worden de foto’s geplaatst. Vervolgens bekijk ik het geschilderde en kan aan de hand van de onderwerp foto kijken waar ik het geschilderde aan kan sturen. En dit kan van alles zijn, kleur en materiaal gebruik, vooral gaat het om de tonaliteit, het heeft dan ook sterk te maken in welk stadium van de opbouw men bezig is. De cursist heeft al zijn vragen genoteerd en ik probeer deze zo goed als mogelijk te beantwoorden.

DE DUUR VAN EEN OMKC

Dan moet je denken aan 45 tot 60 minuten, deze tijd hebben we wel nodig om alles goed te beschouwen. Vanaf het moment dat de ‘call’ begint worden er de nodige vragen gesteld, aan de hand van wat we beiden kortsluiten van antwoorden voorzien. Het is niet een geheel nieuwe manier van ondersteuning, ik doe dit ook op deze manier als er een onderwerp qua compositie besproken moet worden voor dat men gaat deelnemen aan de cursus.

NIEUW SEIZOEN SEPTEMBER/DECEMBER

Voor nu is het nog ongewis of we dan weer bij elkaar mogen zijn, zonder de anderhalve meter, die nu als norm geld, mocht die er nog zijn, kan ik dit niet waarborgen in mijn huis atelier. Dan houd het fysieke contact op, en zal de deur op atelier 61 wat betreft het ontvangen van getalenteerde liefhebbers van deze prachtige discipline in de schilderkunst niet meer open kunnen gaan. En ben ik aangewezen op het Online aanbieden van de basis cursus fijnschilder techniek. Een cursus Online, daar moet ik nog eens goed over nadenken. Voorlopig kan men tot september terecht met participeren van de Online Mee Kijk Call.

EN WIE WEET HEB IK JOU BINNENKORT AAN DE LIJN!!!

HENK ONLINE MET UITLEG OVER DE OMKC

FOTO’S STUREN VIA WETRANSFER.COM


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *