In het podium voor fijnschilders is er weer een seizoen voorbij, begonnen in September en in de tweede week van December 2019 afgerond, we gaan even pauzeren tot half Februari 2020. We namen ook afscheid…..

Op Maandagochtend 9 December afscheid genomen van Gerard Appel, kunstenaar/graficus uit Beverwijk. Hij heeft zich 12 weken verdiept in olieverf en het fijnschilderen, als een speciaal project waarin de ‘motoriek’ van het fijne penseel is geoefend. Gerard plaatst ook tatoeages, en in deze specifieke handenarbeid kwam hem dit goed van pas. Het verbeelden op het platte vlak van een paneel, waar de ruimtelijkheid suggestief tot stand komt, heeft een relatie met de huid waarop een 3D afbeelding getoond wordt. (Gerard maakt als er eventueel plaatsen vrij zijn, het nu al fraaie fijnschilder werkstuk bij mij af.)

Zoals de aanhef aangeeft, Fijnschilders komen en gaan….Op vrijdagmorgen 13 December afscheid genomen van Realistisch Fijnschilder Manon Babtist, die vele seizoenen in het atelier te gast was. Begonnen met de basis cursus fijnschilder techniek, waarin een fraai stilleven als eigen compositie centraal stond. Daarna zijn er vanuit geleerde techniek nog een aantal fraaie werken ontstaan, met als thema ‘fastfood’ of de dingen van alledag, een gebakken eitje, geroosterde boterhammetjes, een lekkere nieuwe haring met toebehoren of de natuur in de vorm van een prachtige bos tulpen. Daarna kwamen er nog foto-realistische werken die direct aan de kleur werden toevertrouwd, zoals een bakje patat met mayo, snoep, asperges en zomerkoninkjes, niet te vergeten die heerlijke tompoes in gebaksdoos, kortom Manon was de aangeleerde techniek ontstegen en vaart nu een eigen koers. Het was met haar warme persoonlijkheid een fantastisch mooie tijd, waar afscheid van nemen niet vanzelfsprekend is. Zoals bij alle vertrekkende schilders wens ik Manon heel veel succes en plezier in een verdere ontwikkeling van haar passie! schilderen!

NIEUWE STUDENTEN FIJNSCHILDERS

In September zijn er nieuwe deelnemers gestart, wat het voor mij boeiend maakt, de techniek aanleren en dan hopen dat men kan en wil volgen. in het getoonde filmpje komen hun werken voorbij. 12 weken zijn voorbijgevlogen met enerverende en dynamische uurtjes leren fijnschilderen, de gevorderden geven mij energie, mede omdat sommige een eigen koers varen in schilderkunstige opvattingen, neem Nettie Menkhorst, Jan Tybout op de donderdagmiddag of Piet van Velsen op de maandagmorgen, om er maar een aantal te benoemen. Al met al een prachtige mix van deelnemers.

2020! KLINKT GOED!

Begin Februari worden deelnemers geïnformeerd over het tweede gedeelte van weer 12 weken fijn-schilderen, in die context, want dit is het wel, als ik de sfeer proef op een bepaald dagdeel is die optimaal. Dit komt natuurlijk door het feit dat er in mijn atelier bijna een op een gewerkt wordt, iedere deelnemer wordt individueel begeleid. In de vele jaren dat dit podium al een bestaansrecht opgebouwd heeft, is dit mijn concept, werken vanuit een eigen gevoel, de materie zelf beheersend en de opgebouwde kennis, als het gaat om de technieken van de vele kunstenaars die er in dit genre bestaan mag delen, in mijn ‘huis kunstboeken bibliotheek‘ kunnen alle deelnemers hun hart ophalen. Rest mij nog huidige deelnemers te bedanken voor inzet en enthousiasme, En jullie als kijker en lezer van deze website bedankt! voor het volgen! Geniet van al het goede, en graag tot in 2020! Kijk nog even mee naar een ‘short movie’ van huidige deelnemers in…………

ATELIER HENK SENTEL PODIUM VOOR FIJNSCHILDERS

BEDANKT!!!

In de slider de prachtige schilderijen van Manon Babtist


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *