Even Voorstellen

In het kader van de serie ‘even voorstellen’ waarbij inzichtelijk wordt welke fijnschilders dit seizoen september/december in de verschillende dagdelen Atelier Henk Sentel bezoeken is het nu de beurt aan de ‘DINSDAGAVOND‘ in dit dagdeel komen vanaf 19.30 tot 21.30 uur zes cursisten in deze periode met plezier naar Ratelaar 61 in Heemskerk in onze mooie provincie Noord Holland waar de cursus gegeven wordt. Het is voor mij altijd ook een plezier als de gong gaat van de bel en ik deze fijnschilders mag  binnen laten. Een gezelschap wat alweer enige seizoenen aan het werk is in het atelier. Twee van de zes hebben zich ingewerkt via andere cursussen die vooral met tekenen, compositie, vorm en ruimte te maken hadden. Ook het schilderen kwam in beeld voor hun beiden en zo is er een basis gelegd voor het volgen van de fijnschildertechniek. In de voorgaande dagdelen die te zien zijn door wat naar beneden te scrollen heb ik ook in deze groep besproken om toch ook maar eens wat te gaan filmen, zodat het voor u als website bezoeker nog spannender kan zijn. Voorlopig moet u het even hier mee doen en hopen we dat wat er te zien is de aandacht vasthoud.

Mocht u zelf ook aspiraties hebben om deze prachtige fijnschildertechniek te willen leren of u wilt als schilder wat verdieping zoeken klik dan hier en schrijf je in voor het jaar 2012.

DE SCHILDERS: Ton en Loes Schouwenaar, Ton Brakenhoff, Brenda Willems- Iemhof, Geertje van der Klei en Anja Kuiper. Deze fijnschilders zijn te bewonderen in hun eigen Galerie en het is natuurlijk leuk om daar ook eens je licht op te steken, door op hun naam te klikken kom je in de verschillende Galeries, vergeet niet een reactie achter te laten, dat vind iedereen leuk en spannend!


Dit is het werk van Loes en Ton Schouwenaar een echtpaar die de passie voor het schilderen al even hanteren. Maar nu ze ontdekt hebben wat een vreugde deze fijnschildertechniek hun beide brengt er helemaal voor gaan. Met in het achterhoofd de sleutelwoorden ‘geduld’ en ‘nauwkeurigheid’ leren ze de penselen te beheersen.
Met geheel eigen composities die Ton als fotograaf zo mooi in beeld brengt.
Waarom dan nog schilderen? zal men zich soms afvragen en dit is nu juist wat men moet ervaren om die vreugde te gaan beleven. Tenslotte is een schilderij in al zijn materie de kunst van het doen meer dan waard.
En is het boeiender om te aanschouwen dan de foto. En hier mag iedereen van mening over verschillen, gelukkig maar. Beide panelen olieverf/30x40cm
Hier ziet men het werk van Ton Brakenhoff (links) en Brenda Willems – Iemhof (rechts)
Beide schilders zijn begeesterd door ‘het portret‘ en in dit geval kind en een kleinkind. Brenda schildert haar dochtertje, het schilderij in in een fase beland waarin transparante olieverflagen de finesse gaan brengen, nog even doorzetten!
En Ton heeft inmiddels zijn kleinkind op paneel voltooid, dinsdagavond 25 oktober was het dan zover na een periode van zwoegen en natuurlijk ook ontspannen schilderen zowel in de thuissituatie als in het atelier.
Met gepaste trots getoond want in het gehele proces van opbouw naar eindresultaat sta ik als docent/begeleider achter de cursisten om hun te helpen, stimuleren, enthousiasmeren en de kennis te delen die tot deze prachtige resultaten leiden. Ben dan ook zeker zo blij bij het afleveren van weer een eindwerkstuk wat Atelier Henk Sentel verlaat. En dit gaat uiteraard ook gebeuren bij het werk van Brenda, zettumop! en Ton wel done! Beide werken olieverf/paneel/30x40cm
Als laatste van de zes schilders ziet u hier het werk van Geertje van der Klei (links) en het werk van Anja Kuiper (rechts) Net als bij de andere schilders zal ik proberen de beide dames en hun werk wat te duiden.
Anja werkt naar een foto van een afbeelding waarin een brons als beeld vervaardigd is door een bestaand kunstenares.
Het is volstrekt duidelijk dat dit een ultieme poging is om via deze weg te oefenen in de fijnschildertechniek. Vanwege beeldrecht zal dit werkstuk dan ook niet anders te zien zijn dan bij Anja thuis.
Dus kopiëren om er veel van te leren. Het werk is krachtig en indringend, laat zien dat wij als mensen allemaal dat masker gebruiken en het naar eigen goeddunken opzetten. Anja is hierin geïnteresseerd en kan zich schilder technisch gezien helemaal uitleven, nog wel even te gaan. Geertje daarentegen houd van de’nostalgie’ en dit gelinkt aan kleinkinderen en kinderen vanuit de eigen familie. Prachtige rode schoentjes die geleefd hebben zijn in samenspel met mij door haar op het paneel gezet. Momenteel word nog gewerkt aan de achtergrond, dus straks te zien als een eindwerkstuk.

Het volgende dagdeel en zijn schilders is de DONDERDAGMIDDAG. tot dan!

BLIJF ATELIER HENK SENTEL VOLGEN, PODIUM VOOR FIJNSCHILDERS.

De getoonde foto’s zijn in een vergrote versie te zien, klik op de foto!
En…..natuurlijk is het leuk als u op deze werken zou willen reageren, doen!
This entry was posted in Atelier Nieuws, Homepage. Bookmark the permalink.

Comments are closed.