Ateliernieuws

Alle dagdelen in Atelier Henk Sentel die gevuld worden met fijne mensen die hun passie vorm willen geven worden gekenmerkt door ijver en inzet ieder op zijn/haar eigen manier. Zo ook op donderdag 7 oktober, die dan begint om 12.00 uur en eindigt wanneer de middag alweer twee uur verder is, dan worden de penselen en verf en alle zaken die nodig zijn om te kunnen schilderen weer ingepakt in plastic tassen of zoals bij Piet Kloes in mooie leren koffers. Deze middag was er weer een van ontspannen rust en  werden door Myra Heymans twee fijnschilder werkstukken getoond. Myra en haar vriendin Pink van der Erve zijn cursisten die al een aantal werken bij mij gemaakt hebben. Myra schildert nu naar eigen composities met de foto als bron. Het onderstaande schilderij heeft iets weg van het werk van de bekende Nederlandse Kunstschilder Tjalf Sparnaay die vooral de gewone alledaagse dingen vorm geeft op doek of paneel.

Lunchplankje/ Olieverf/paneel/2010
mooi gevangen in de middagzon.
Myra vind ook inspiratie uit vervlogen tijden en dan hebben we het over vakanties op het zonnige ibiza. Dit werk is naar foto geschilderd met een geheel eigen keuze wat betreft voor en achtergrond die iets weg heeft van heet zand, wat natuurlijk ook zo was gezien het stralende licht. Een nog jeugdige Myra leest een boek op een mooi geschilderde badhanddoek en bakt ze bruin.
Pink van der Erve is bezig aan een mooi portret van een
jonge vrouw waarin texturen zoals de haar partij, parels om de hals en op het voorhoofd en speciaal de huid die wat gepoederd is, kortom veel concentratie bij het mengen van de kleuren en het schilderen van al die verschillende texturen. Dit gaat een mooi schilderij worden.

Piet Kloes is bezig met een nieuw werk van een afgewogen compositie als Stilleven.
Het werk is in de fase van de eerste laag, hier gaat nog veel meer aan gebeuren, blijf Piet volgen in zijn galerie.
Op de donderdagmiddag zijn nog drie schilders bezig te weten Nettie Menkhorst en Truus Slijkerman- Gomez die beiden deze middag helaas niet aanwezig konden zijn. Eva Lakeman heeft zich recentelijk bij deze groep aangesloten als nieuwe cursiste, haar werk is nog in een beginnende fase, foto’s volgen.

Beste bezoeker dit is een kleine impressie van  cursisten die een tweetal uurtjes ontspannen bezig zijn. En nog een achttal keren op donderdagmiddag de rit naar het atelier zullen maken, tot mijn grote genoegen. Want het is bijzonder om deze schilders van dienst te mogen zijn. Blijf het volgen en er zal weer een nieuw item verschijnen in ‘Ateliernieuws’ van een ander dagdeel.

De cursisten zijn als naam aanklikbaar en u komt dan rechtstreeks in hun galeries. Ook de foto’s zijn voor een vergroting aanklikbaar zodat u de verschillende details nog beter kan bestuderen. Een reactie plaatsen is natuurlijk heel fijn voor al hun inspanningen.This entry was posted in Atelier Nieuws, Homepage. Bookmark the permalink.

Comments are closed.