Brenda Willems was een van de deelnemers in het toenmalige podium voor fijnschilders waarin zij vele jaren in verschillende tijdsperiodes mijn atelier bezocht, zelfs toen het nog geen ‘podium voor fijnschilders’ was. Zij heeft een aantal schilderijen in de fijnschilder- techniek tot stand laten komen, begonnen met een bloem-stilleven en daarna een portret van haar inmiddels oudere dochter.

Op de dinsdagavond heeft ze ‘vele seizoenen’ met een vaste groep bevriende deelnemers leren fijn schilderen, dat was voor mij een boeiend periode om te begeleiden. Daarna kwamen haar werkzaamheden in de kraamzorg niet meer overheen om haar passie en hobby verder vorm te geven.

Brenda heeft daarna op de ‘maandagochtend’ de draad weer opgepakt en werkte aan  een ‘commedia dell’arte’ uitstraling van een leuke jonge- nar-dame, die in de verschillende delen ervan een prachtige maar niet eenvoudige ‘stofuitdrukking’ (plasticiteit/ruimtelijkheid) laat zien, die zij hoe dan ook moet volgen en dit is aan Brenda wel besteed. Samen zorgde wij ervoor dat de ‘duiding’ hoe om te gaan met deze materie voldoende aanwezig was, om haar steeds weer te motiveren geschilderde partijen soms te herschikken, Its all in the game. Voor mij is het een zeer leuk project, net zoals haar vorige gemaakte schilderijen dit ook waren. Tenslotte is ‘talent’ motiveren en op een hoger plan tillen een uiterst leuke bezigheid, dit moet ik even gezegd hebben.

DUIDING

De commedia dellarte is een vorm van improvisatietheater dat uit Italië stamt. Het was vooral populair van de 16e tot de 18e eeuw. Een andere benaming voor het genre is commedia delle maschere, naar de gebruikte maskers. De commedia dellarte combineerde serieuze en komische elementen.

MEERDERE TECHNIEKEN

Brenda is al een tijdje bezig met het beeldend bezig zijn en volgt waar ze kan workshops, ook in het ruimtelijke aspect (beelden maken) is zij geïnteresseerd, vele andere technieken zoals: acrylverf, aquarel, grafiet (tekenpotloden) houtskool en natuurlijk olieverf. In haar thuisatelier maak ze dan ook mooie werkjes die ik natuurlijk graag laat zien. Het zijn meestal Feeërieke verbeeldingen of portretjes van hun mooie dochters. Wat mij betreft blijft ze actief aan de ateliertafel in Heemskerk, maar ook natuurlijk in het o zo  prachtige inspirerende Amsterdam waar ze woont en werkt. (bovenaan dit bericht vind je het werk gemaakt vanuit Amsterdam)

GETOONDE FOTO’S

De getoonde foto’s zijn natuurlijk slechts een afspiegeling van het echte werk wat doorgaans uitstijgt boven de gemaakte foto, dus beste kijker in het echt is haar werk nog mooier. In het werk wat nog onder constructie is, laat ik een paar stappen (foto’s ervan) zien van het proces wat doorlopen moet worden voor een mooi eindresultaat. De foto’s worden door mijzelf gemaakt. en zijn dus eigendom van Atelier Henk Sentel. De andere foto’s zijn van Brenda, waarin ze haar creativiteit en talent ook toont.

(Klik op een foto voor vergroting ervan)

KIJK EN GENIET VAN HAAR KUNST.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *