Het is bijna niet te doen om een compleet beeld weer te geven in een filmverslag wat ik recentelijk gemaakt heb over de sluiting van mijn atelier, en daarmee ook de sluiting van ‘podium voor fijnschilders’ toch heb ik een poging gewaagd om de kijker mee te nemen in een stukje ‘beleving’ wat ik graag wil delen, er zijn vanuit die 15 jaar zoveel bijzondere momenten geweest die ik ook allemaal had willen benoemen, maar dan zou het een soort speelfilm duur geworden zijn. Nu beperk ik mij tot het benoemen van de gerelateerde corona pandemie Covid 19 als mede oorzaak van het eerder stoppen met mijn cursus activiteiten, en jullie krijgen een overzicht van ruim 140 fijnschilder werkstukken, die in de afgelopen 15 jaar gemaakt zijn, vanuit de basis cursus fijnschilder techniek.

PROMINENTE PLAATS VOOR FIJNSCHILDER COR LOURENS

De prominente plaats die mijn zeer gewaardeerde vriend, collega en deelnemer van mijn cursus Fijnschilder Cor Lourens inneemt, met zijn ‘kracht van Spinazie’ als getoond schilderij, wat symbolisch staat voor de techniek die ik aan hem , maar ook aan de vele vele andere deelnemers mocht doceren, was voor mij een logische keus, de ruim 140 fijnschilder werkstukken (vlot te zien in deze film) van deelnemers zijn mij natuurlijk alle even lief. Trots ben ik op de geleverde prestaties, die in een bijzondere symbiose tot stand kwamen, als leermeester mocht ik mijn steentje bijdragen om al die prachtige werken tot volle bloei te laten komen, het doceren van alles wat hiervoor nodig was heb ik met volle overgave 15 jaar mogen doen, daar ben ik dankbaar voor, met veel dank aan alle talentvolle deelnemers.

ONLINE ACTIVITEITEN

In de aftiteling van mijn film, geef ik aan niet te stoppen, en dan gerelateerd aan het leren, want je bent immers nooit uitgeleerd, er zijn ook nu in het technologische tijdperk van de 21ste eeuw, nog vele mogelijkheden om via het wereld wijde web iets te ondernemen, en dat doe ik al een tijdje nu online, het doceren via een beeldscherm en scherp aangeleverd fotomateriaal. Van ‘liefhebbers’ die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen, en samen met mij online hun vorderingen bespreken en door mij voorzien worden van de nodige duiding, schilder-technisch wat betreft hun werk, hierover kom ik binnenkort met een video boodschap, die het OMKC (OnlineMeeKijkCall) concept zal duiden.

EN DAN NU…DE FILM

VEEL KIJKPLEZIER!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *