Op de maandagavond is Lex Husslage al vele seizoenen te gast in het podium voor fijnschilders, Lex kwam indertijd met de wens om ook olieverf als schildermedium beter te leren kennen, met andere mediums zoals b.v aquarelverf was hij bekend en liet mij hiervan toen mooie resultaten zien. In zijn werkzaam leven was de architectuur een onderdeel van zijn dagelijks bestaan. Nu hij zich daar niet meer mee hoeft bezig te houden is het fijn-schilderen leren een prachtige hobby, waar hij zich dan ook flink in uitleeft.

TRIPTIEK

Met als uitgangspunt momenteel 3 schilderwerkstukken te maken voor zijn kinderen. Dit zijn mooie stillevens die door Lex zelf als compositie gevormd zijn. Met een scherpe foto als voorbeeld is het de bedoeling om vooral de tonaliteit der dingen te gaan beheersen, studie doen hiernaar maak je als schilder vaardig in het hanteren van al die fijne penseeltjes, het leert je vooral ook goed kijken, uiteindelijk wil hij natuurlijk het mooiste voor zijn kinderen, samen met de huidige deelnemers op maandagavond heeft hij veel plezier met Fred die tegenover hem al schilderend het nodige wisselt in leuke gesprekken. De triptiek is bijna voltooid dan kan Lex weer uitkijken naar een ander onderwerp, spannend! Ik hoop dat hij nog lang van zijn hobby mag genieten.

FOTO’S

De getoonde foto’s zijn natuurlijk slechts een afspiegeling van het echte werk wat doorgaans uitstijgt boven de gemaakte foto, dus beste kijker in het echt is zijn werk nog mooier. In het werk wat nog onder constructie is, laat ik een paar stappen (foto’s ervan) zien van het proces wat doorlopen moet worden voor een mooi eindresultaat. De foto’s worden door mijzelf gemaakt. en zijn dus eigendom van Atelier Henk Sentel. (Klik op een foto voor vergroting ervan)

KIJK EN GENIET VAN ZIJN KUNST


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *