Uitgelicht Fred Gerrets

Date : 17 februari 2018

Graag laat ik het werk zien wat ‘Fred Gerrets’ op de maandagavond al een aantal seizoenen in het podium voor fijnschilders aan het maken is en heeft gemaakt. Zijn werk komt voort uit een levendige verbeelding, die hij ook in zijn werkzaam leven etaleerde, ik bezit van hem prachtige tekeningen als eigen werk (Giclees) (zie de tweede reeks foto’s  bij dit bericht) gemaakt in een gemengde techniek die een bijzondere verbeelding laten zien, waarin hij zijn visie op bepaalde zaken indringend vertelt in een geheel eigen beeldtaal.

FIJN SCHILDEREN VANUIT HET ATELIER

En dit geld ook voor zijn schilderwerk wat hij leert maken in het podium voor fijnschilders, in een wat ‘surrealistische magische’ stijl. Het zijn beelden waar je wat langer naar kijkt en je afvraagt, ‘wat zie ik nu precies’ bij nader kijken kun je vervolgens  een associatie maken en dan worden geschilderde objecten die in het vlak gecombineerd zijn je duidelijk.

Kijk even mee naar een aantal foto’s die ik maak van het werk van de cursisten, in ieder fase van deelnemen, het zijn slechts een aantal schilder/stappen die ik hier laat zien, die genomen worden in het totale proces van de eigen compositie. Zijn eerste schilderij kreeg de titel mee ‘De rechter die de andere kant opkeek‘ met de volgende Haku:

De ijsvogel kwam, en op het groene mosveld staat hij te  zwijgen.

Het is op de maandagavond genieten van zijn Amsterdamse humor, toewijding, en plezier in het leren fijnschilderen, blijf nog lang zo heerlijk bezig is mijn advies

GETOONDE FOTO’S

De getoonde foto’s zijn natuurlijk slechts een afspiegeling van het echte werk wat doorgaans uitstijgt boven de gemaakte foto, dus beste kijker in het echt is zijn werk nog mooier. In het werk wat nog onder constructie is, laat ik een paar stappen (foto’s ervan) zien van het proces wat doorlopen moet worden voor een mooi eindresultaat. De foto’s worden door mijzelf gemaakt. en zijn dus eigendom van Atelier Henk Sentel. (Klik op een foto voor vergroting ervan)

KIJK EN GENIET VAN ZIJN  KUNST.

 

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *