Nu ‘Atelier Henk Sentel’ met zijn podium voor fijnschilders definitief gesloten is, had ik toch behoefte om de 15 jaar dat ik hiermee bezig geweest ben vast te leggen, via een youtube film geprobeerd te laten zien van waarom deze mogelijkheid voor liefhebbers van fijnschilderkunst op hield te bestaan.

VROEGTIJDIG SLUITING VANWEGE COVID-19

De Covid-19 pandemie als nare periode in ons leven, die vanaf begin 2020 tot heden de wereld in zijn greep houd, hier werd ook Atelier Henk Sentel onderdeel van, het komt er op neer, dat deelname van cursisten steeds verder beperkt werd, en de tijdelijke sluitingen vanwege lockdown’s, het voor mij als cursusgever onwerkbaar werd, en tenslotte besloot om definitief de Atelier deur te sluiten, uiteindelijk nog maar 2 cursisten per dagdeel. Nu komt er als je een bepaalde leeftijd bereikt, Ik ben inmiddels bijna 72 jaar, toch een moment van overwegen of je nog zonodig door moet gaan, zoals ik ook in de film aangeef, zou zonder covid-19 pandemie waarschijnlijk het atelier toch nog niet gesloten zijn.

WAARDIG AFSCHEID

Inmiddels eraan kunnen wennen, missen doe ik het wel, zou trouwens raar zijn als dit niet het geval is. 15 jaar heb ik met heel veel plezier ‘kennis en kunde’ gekoppeld aan de vele, vele deelnemers, liefhebbers die allemaal een doel voor ogen hadden, de basis techniek aan leren, van een stukje fijnschilder techniek, en dat is gezien de ruim 140 ontstane schilderijen, die allemaal kwalitatief dik in orde zijn, heel geslaagd te noemen. In de film is dit allemaal te zien, vele hebben de link naar dit 20 minuten durend verslag ontvangen, en nu druppelen de reacties hierop binnen, graag toon ik er een aantal van.

REACTIES OP DE ‘AFSCHEID’ FILM

Hey Henk,
Heel gaaf tijdsdocument en je mag erg trots zijn wat je allemaal gedaan hebt de afgelopen20 jaar als cursusgever en kunstenaar. Ik ben zeer dankbaar, dat ik bij jou in de leer bengeweest.
Blijf gezond en veel schilder plezier.
Gerard Appel

Beste Henk,
Bedankt voor je mooie video. Zeer bedankt voor de leerzame ochtenden, probeer je lessen nog steeds toe  te passen Ik wens je alle goeds.
Groet, Elles van der Vooren.


Beste Henk, We hebben zojuist het filmpje bekeken en ervan genoten. Loes zit ontroert naast mij!!!! Het is heel attent dat je op deze wijze nog afscheid neemt van alle deelnemers. Wij kijken met enorm veel plezier en dankbaarheid terug aan de periode van jouw onderwijs in het fijnschilderen. Het heeft ons leven in positieve zin beïnvloed. Elke week schilderen wij met z’n tweeën aan diverse onderwerpen. Wij hebben de afgelopen tijd ook een aantal opdrachten gekregen. Op onze website kun je de resultaten zien. Ook de drie appeltjes bij jou in het atelier tot bestaan gekomen is verkocht. Omdat wij ook de beperkingen van de Corona ondervinden, hebben wij meer tijd aan het schilderen kunnen besteden. Het zal voor jou heel moeilijk zijn geweest om tot deze beslissing te komen. Dat kunnen wij zeker met je meevoelen. Maar als je nadenkt over wat je de afgelopen 15 jaar heb bereikt, dan mag je daar zeker trots op zijn. Zoveel mensen extra levensvreugde kunnen geven. Het is zo lief dat je nog tijd heb besteed aan het filmpje waar wij met vreugde naar hebben gekeken. Wij zijn er van overtuigd dat ook jij door gaat met leren. Wij doen dat ook. Wij wensen je dan ook veel schilder plezier en natuurlijk een goede gezondheid. Doe de groeten aan je vrouw. En als er versoepelingen komen, dan kunnen wij elkaar nog een keer ontmoeten.Hartelijk dank en groetjes van Loes en mij.

Henk, ik wil je bedanken voor de bijzondere lessen die ik heb mogen volgen ,de vakmanschap in het  kunst schilderen daar ben ik altijd jaloers op geweest maar mocht wel een deel ervan kunnen leren. warme groet Geertje van der Klei. 

Goedemorgen Henk, met bewondering heb ik je afscheidsdocument bekeken.Wat jammer dat het tijdperk van kennis overdracht aan je cursisten voorbij is. Echter, een bijzonder waardevolle periode om op terug te kijken voor jou en voor ons allemaal als cursist. Ik wens jou en je vrouw alle goeds en wie weet ontmoeten we elkaar nog eens. Liefs, Margaret.

Dag Henk,
Heb met veel plezier naar je film gekeken.Ik kan alleen maar zeggen, dat het jammer is , dat het nu echt afgelopen is met de cursus.Ik heb er ontzettend veel geleerd en ben je daar dan ook zeer dankbaar voor.Afscheid nemen is altijd moeilijk en emotioneel, maar voor elke verandering is het moment altijd het juiste.Jij gaat nu een nieuwe periode in en ook daar zul je je leermomenten hebben en enorm van genieten, samen met Heri.De op handen zijnde verbouwing van jullie woning geeft al duidelijk aan dat de tijd voor een nieuwe start is aangebroken.Het is heerlijk om af en toe weer een nieuwe start te mogen maken.Henk nogmaals mijn dank voor alles.Ik wens jullie beiden een fijne toekomst en weet, dat de kennis die is opgedaan in jouw atelier nooit verloren gaat en voortleeft.Heel veel groeten van Nettie ( en Twister )

Mooi afscheids filmpje, afscheid nemen is niet leuk, vooral als je veel plezier beleeft  met geen je bezig was, les geven. Film komt droevig over, nu het voorbij is. ( maar het leven is nog lang niet voorbij ). Wij 69+ er, hebben zeker nog 20 a 25 jaar te schilderen. Allemaal een corona paspoort en we kunnen weer fysiek bij elkaar op de koffie, en bij het Lucas Gilde weer schilderen. Breekt gewoon weer een nieuwe tijd aan, en met vol intentie nieuwe composities bedenken en uitwerken. Groet, Gerard.

Beste Henk, Hartelijk dank voor het delen van je afscheidsfilm. Wat heb je het prachtig in elkaar gezet. Mooi ingesproken, visuele teksten op het scherm en een mooi overzicht van alle werken vanuit jouw atelier. Je mag trots zijn op 15 jaar inspirator van zoveel fijnschilders. Je hebt veel betekend voor veel amateurkunstenaars en zeer zeker ook voor mij. Daar ben ik je nog steeds dankbaar voor. Het ga je goed Henk. Geniet van het leven en blijf gezond. Groetjes Jacques.

Hallo Henk, Het is een heel mooi laatste afscheid filmpje wat ik zojuist heb bekeken. Leek mij moeilijk voor je om op deze manier afscheid te moeten nemen. Maar je hebt het op een mooie wijze opgelost. Inmiddels heb ik de eerste prik gehaald dus gloort er weer wat hoop op een “normale”zomer. Nogmaals dank voor de vele gezellige en leerzame uurtjes samen en we spreken elkaar vast nog wel eens van de zomer. Groetjes Piet.


HET AFSCHEID VAN 15 JAAR PODIUM VOOR FIJNSCHILDERS

KIJK EVEN MEE, HET KOST JE 20 MINUTEN TIJD, MAAR DAN WEET JE OOK HOE HET ZIT 🙂

BESTE ALLEMAAL, BLIJF DEZE WEBSITE VOLGEN, WANT IK STOP ER NIET MEE, DUS ER VALT NOG GENOEG TE BELEVEN! HEEL VEEL DANK BESTE DEELNEMERS, 15 JAAR HET IS VOORBIJ GEVLOGEN EN HET WAS INTENS GENIETEN, DANK! DANK! DANK!
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *