Een verkocht schilderij van Docent/schilder/tekenaar Henk Sentel

ATELIERNIEUWS

Atelier Henk Sentel bestaat eind 2022 vijftien jaar, we hebben dus nog even te gaan, maar ik wil het toch nu al graag vermelden, mede gezien de prachtige bijgesloten video, waarin de vele werken die afgelopen jaren ontstaan zijn worden getoond, op een rustige mooie manier in beeld gebracht. Precies ook zoals al die fijnschilder werkstukken tot stand gekomen zijn door de vele liefhebbers die mij wisten te vinden o.a. via het internet en de mond op mond reclame.

BEGONNEN IN BUURTCENTRA’S

Voordat er besloten werd om de basis cursus fijnschilder techniek in mijn eigen vertrouwde omgeving te gaan doceren, werkte ik in Heemskerk bij de toenmalige buurtcentra’s waar ik mij freelance verhuurde voor meestal een 10 lessen reeks, het werd een groot succes, de les lokalen stroomde vol met enthousiaste liefhebbers vanuit Heemskerk en omgeving. Maar met aantallen van twintig deelnemers in een cursus werd het een onderneming waarin ik mij niet optimaal kon presenteren als docent fijnschilder techniek, en waar het uiteindelijk voor bedoeld was de cursisten kwam het niet tot gewenste resultaten die ik met hun voor ogen had, m.a.w. te weinig aandacht voor het geheel. Dit was dan ook tevens de reden dat er andere oplossingen nodig waren en het kleinschaliger te gaan presenteren.

ATELIER HENK SENTEL

Eind 2006 begin 2007 nadat de mogelijkheden om privĂ© en zakelijk gescheiden te houden niet een beslag konden vinden, begonnen in onze privĂ© woning aan de ratelaar 61, Zo ontstond ‘Atelier Henk Sentel’ Voortvarend werd alles wat nodig was aangeschaft, om het de liefhebbers zo aangenaam mogelijk te maken, goede verstelbare stoelen, een prachtige grote robuuste ateliertafel van 3 meter bij 1.20, heldere design daglamp verlichting over de gehele lengte, tafel ezels, alles om zo comfortabel als mogelijk de fijn schilders hun werk te kunnen laten uitvoeren, en dit is nu anno 2019 nog net zo. Nadat ik ook mijn PR beter voor elkaar had ben ik de werken die gemaakt werden digitaal gaan verzamelen. Wat uitmond in globaal zo’n 135 fijnschilder werkstukken, waarvan sommige deelnemers er meerdere op naam schreven. En daar gaan we voorlopig nog mee door!

FILM ODE AAN TALENT

De afgelopen maanden gewerkt aan het tot stand laten komen van de hier getoonde youtube film ‘ODE AAN TALENT’ In een rustig tempo kan men genieten van en kijken naar prachtige fijnschilder werkstukken. Die met veel liefde en plezier zijn aangestuurd, waarin kennis is gedeeld en ik probeer om er ook alles uit te halen, wat men als cursist in eerste instantie meebrengt, dit is voor ieder individueel anders, het is dan ook een opleiding spel van mij en de cursist, samen maken we het schilderij, het ‘verbale’ als communicatie middel, en soms voordoen is daarbij onontbeerlijk. Het mede ontwikkelen van de mogelijkheden die ieder als individu etaleert, is voor mij de drive om er ook van alles uit te halen en te bepalen hoe hoog de lat eventueel gelegd kan worden. Mijn inzicht en kunnen staan hier voor garant. Dit alles gebaseerd op mijn eigen tekenen en schilderen. Dus beste lezer met trots gepresenteerd dit prachtige film document, geniet ervan! En bij het 15 jarig Jubileum zullen er weer nieuwe werken aan toegevoegd zijn, dat staat vast! Want de animo om het fijnschilderen als bijzondere ambacht te willen leren is nog steeds (gelukkig) aanwezig!


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *