MET NIEUWE DEELNEMERS!

Op Maandagochtend 16 september ontmoet ik de deelnemers, zes in totaal, waarvan drie die nieuw gaan starten, ook op het donderdagmiddag en vrijdagochtend dagdeel ‘bekende’ maar ook nieuwe! Er is nog steeds een ruime belangstelling om het ‘ambacht’ van ‘fijnschilderen’ te willen leren, het realisme leeft! In deze basis cursus fijnschilder techniek wordt via een onderschildering en de glaceer techniek (werken met transparante olieverf) een ‘grondslag’ gelegd voor het ‘ambachtelijke’ wat het vak van fijnschilder inhoud.

REALISTISCHE VOORSTELLINGEN.

Als we het over het ‘realisme‘ hebben als kunststroming zou ik graag hieraan willen koppelen, Rob Mohlmann kunstenaar/schrijver/duizendpoot, en directeur van het gelijknamige Museum in Appingedam, een particulier museum voor realistische en figuratieve kunst in het dorp Tjamsweer bij de stad Appingedam in de provincie Groningen. Het museum werd in 1998 opgericht te Venhuizen en verhuisde in 2008 naar de nieuwe locatie. Al vanaf het begin in Venhuizen volgen wij zijn doen en laten, en dat is niet mis. Neem eens een kijkje op zijn website www.museummohlmann.nl Vandaar dat ik schrijf het realisme leeft, en liefhebbers van de fijnschilderkunst komen zeker aan bod als ze een bezoek brengen aan deze zeer sympathieke Rob Mohlmann en zijn museum, waar ook zoals geschreven de figuratieve kunst onder valt.“Er bestaat vandaag de dag de moeilijk uitroeibare opvatting dat realisten in feite altijd fijnschilders zijn. Dit is zeker niet het geval. Een groot aantal kunstenaars schildert in een lossere techniek, waarbij ze echter trouw blijven aan de zichtbare werkelijkheid. Zij worden vaak ‘figuratieven’ genoemd, maar vallen wel degelijk binnen het kader van het hedendaagse realisme” (citaat: website MuMo)

21ste ORT 2019 (onafhankelijke realisten tentoonstelling ) VAN 22 SEPTEMBER T/M 22 DECEMBER. Ben je liefhebber van het realisme en de figuratieve kunst?, dan is het advies: reis af naar Appingedam en dompel je onder in dit prachtige museum, geniet van 109 realisten die daar hun werk tonen, veel kijkplezier!

JE DOEL BEREIKEN

Je doel bereiken is een uitdaging! wij gaan er samen dit nieuwe seizoen weer iets mooi’s van maken!, in het ‘Podium voor Fijnschilders! En hierbij wens ik de ‘nieuwkomers’ veel leerplezier, en de al bekende deelnemers veel genoegen met het voltooien van de fijnschilder werkstukken op hun ezel! En iedereen die ooit mee deed in de 12 jaren dat ‘Atelier Henk Sentel’ nu bestaat er nog net zoveel plezier aan ondervinden, als toen tijdens hun opleiding.

KIJK NOG EVEN MEE NAAR EEN AANTAL WILLEKEURIG GEKOZEN WERKEN UIT HET VORIGE SEIZOEN. (zie slider)

VANUIT HET PODIUM VOOR FIJNSCHILDERS EEN HARTELIJKE GROET, HENK SENTEL

Cursisten op bezoek in Museum Mohlmann een filmpje uit 2011

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *