Het schilderseizoen Februari/Mei is ook deze keer weer voorbijgevlogen, 12 weken werd er op de maandagochtend, donderdagmiddag en vrijdagochtend heerlijk studie gedaan in de basis cursus fijnschilder techniek. In alle dagdelen is vol enthousiasme en gedreven geschilderd, sommige zijn begonnen aan een nieuw te maken fijnschilder werkstuk, of er werden werken afgerond, die vervolgens een plaatsje krijgen in de ‘Hall of Fame’ een verzameling van fijnschilder werkstukken vanaf het ontstaan van het podium voor fijnschilders eind 2006 begin 2007 te zien op mijn Atelier Henk Sentel Facebook pagina.

NIEUWE DEELNEMERS

Het verloop in de verschillende dagdelen is niet zo groot, sommige deelnemers zijn al een langere periode aanwezig, deelnemers die de basis techniek aanleren zijn er meestal 4 seizoenen van ieder 12 weken mee bezig om hun studie tot een volwaardig kwalitatief goed fijnschilder werkstuk af te ronden. Je zou denken, dat is ook een lange periode, niets is minder waar, om de techniek goed aan te leren en je er nog onwetend over bent, schildert men uitsluitend de twee uren bij mij in het atelier, zo kan er sprake zijn van gerichte overdracht in deze bijzondere vorm van schilderkunst ‘Fijnschilderen’ de naam zegt het al, is voornamelijk een geduld kwestie, haast past er in ieder geval niet bij. Ga je vermenigvuldigen is men 48 weken bezig, in uren uitgedrukt 96 en dit is relatief gezien niet zo lang, voor een mooi fijngeschilderde eigen compositie.

GAAN & KOMEN

Elk seizoen wordt er toch ook weer afscheid genomen van deelnemers, het is soms nodig om de ‘wachtenden’ ook een plaats te geven aan mijn ateliertafel, soms zijn er omstandigheden bij deelnemers dat ze helaas moeten afhaken, sommigen vaste deelnemers slaan ook wel eens een seizoen over. Soms moet ik dus besluiten om plaatsen vrij te maken. Persoonlijk vind ik dit voor hen die niet meer terug kunnen keren hierdoor, uiteraard heel vervelend. Er zijn ook deelnemers die al jaren aanwezig zijn, dit zijn voor mij de visite kaartjes, zij inspireren de beginners van dit mooie spel, wat fijnschilderen heet.

SEPTEMBER DEEL 2 VAN FIJNSCHILDERSEIZOEN 2019

Begin September start ik weer met het vervolg van deze basis cursus fijnschilder techniek, ook dan 12 weken heerlijk iedere week 2 uurtjes ontspannen leren fijnschilderen. Nieuwkomers heet ik hartelijk welkom, dat het voor jullie een leerzame tijd gaat zijn, als het goed is voor 4 seizoenen. Deelnemers die het Atelier verlaten hebben om welke reden ook, wens ik heel veel succes met wat men verder onderneemt op het creatieve vlak, blijf vooral veel schilderen en oefenen of zoek nog verdieping elders. Als slider deze keer het werk van cursist Beeldend Kunstenaar Jacques van Kampen, het getoonde Fruit-Stilleven (Eigen Compositie) wordt in September voltooid, dan begint zijn volgende avontuur. Tot slot wens ik iedereen een fijne zomer, geniet ervan!

VANUIT ATELIER HENK SENTEL PODIUM VOOR FIJNSCHILDERS

BEDANK IK ALLE TALENTEN VOOR HUN INZET EN GEDREVENHEID!


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *