Short youtube movie

NA HET WEEKEND……. DE MAANDAGMORGEN!

De start van een nieuwe week kan voor mij niet leuker beginnen dan op maandagochtend, nog voor 09.30 uur gaat de bel en komen ‘zes deelnemers’ binnen druppelen, altijd meteen met verhalen, of over hun weekend, of over een kunstprogramma wat indruk maakte, of waar dingen in gebeurden die een discutabel karakter hadden. Op dit moment ¬†‘Rembrandt’ die de klok slaat! Gerard Luten is als deelnemer een grote fan van ‘de meester’ en doet mee aan de wedstrijd die momenteel heel Nederland kunstzinnig in beweging brengt. Gerard is hard aan het werk met zijn dubbel portret van Jan Rijcken en zijn echtgenote Grietje Jans.

KOFFIE & THEE

Ik ben ondertussen druk doende met koffie en thee, zodat men het koffie gebeuren vanuit de thuissituatie meteen kan voortzetten, de sfeer is hiermee ook meteen goed te noemen. Daarna komen alle toebehoren op de ateliertafel om weer van start te gaan tevoorschijn, ook dit is een feest om te zien, een ieder heeft zo zijn eigen manier gevonden om palet, verf en penselen te vervoeren.

FIJNSCHILDEREN LEREN

Daarna gaat men aan de slag, ik doe mijn ronde om ieder individueel bij te praten over de status van hun werk van dat moment, dan volgen er meestal meteen al gesprekken, die duiding geven aan hoe men verder werken zal. En zo is de toon gezet en vliegt de tijd, 2 les uren heel hard om.

FILMOPNAMEN

Soms maak ik dan even wat opnamen, om die later weer te gebruiken in een ‘short youtube movie’ En dit deed ik ook op Maandagochtend 11 Februari, kijk even mee naar de voortgang van ‘talenten’ die ieder voor zich hun eigen kwaliteiten tonen, en waar ik graag sturing en leiding aan geef, en de verschillende fasen van hun werk via het filmpje in beeld breng.

MET EEN HARTELIJKE GROET VANUIT ATELIER HENK SENTEL/PODIUM VOOR FIJNSCHILDERS

 

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *