In deze rubriek uitgelicht mag ze zeker niet ontbreken, Marianne Momberg, beeldend gezien van vele markten thuis, schildert met olieverf, tekent, ze aquarelleert en heeft een grote liefde voor de natuur in al zijn facetten, houd van dieren en de goede dingen van het leven, zeg maar heerlijk bourgondisch.

FIJNSCHILDEREN

Zij is al vele jaren te gast aan de ateliertafel, op het vrijdagochtend dagdeel begonnen en nu al meerdere seizoenen op de donderdagmiddag. Ooit kwam Marianne met de vraag ‘hoe schilder ik een stilleven in olieverf zo realistisch mogelijk’ Op die vraag konden we goed voortborduren, immers had ze al het nodige aan kunst maken achter de rug en was vooral bekend met het ‘aquarelleren’  waarin ze al vele prachtige onderwerpen het licht geschonken had. In het overzicht van foto’s bij deze post zie je het eerste werkstuk wat ze tot een juweeltje liet ontstaan, een fraai stilleven opgebouwd via de aangeleerde basis fijnschilder-techniek.

ALLES DOENER

Zoals gememoreerd beheerst ze nu het schilderen met de fijne penselen, want na het stilleven, kwam haar liefde voor het dier aan bod en plaatste ze een vogel op een voetstuk, in dit geval een bamboe stronk, prachtig van kleur en met gevoel in beeld gebracht. Marianne laat zich nu ondersteunen in een vrije vorm van schilderen, waarin ze de aangeleerde techniek waar nodig toepast. Ook haar liefde voor de natuur is ze nu vanuit een eigen compositie in olieverf op paneel aan het vervolmaken, we gaan in september hiermee verder, of misschien heeft ze het inmiddels al voltooid.

AQUARELLEREN

Dit is bij uitstek een techniek waar ze zich al jaren in bekwaamt, en met succes, inmiddels is er een prachtige ‘bloemen kalender’ geboren met 12 schitterende verbeeldingen van haar zo geliefde natuur. een juweeltje en natuurlijk te koop, neem gerust contact met haar op mocht je geïnteresseerd zijn. Voorzover ik weet heeft ze nog vele onderwerpen om naar te schilderen, ideeën en uitdagingen zijn er genoeg, dus ga ik haar in september weer graag zien, om dan met olieverf en penselen, prachtige kleuren om te zetten in verbeelding, gewoon zoals zij zelf zegt ‘ik schilder nu eigenlijk wat ik leuk vind’ en zo hoort het ook, jezelf zijn in verbeelding.

FOTO-GALERIJ

Bovenaan dit artikel vind je een ‘slider’ die als haar galerij werk laat zien, maar ook actie momenten, haar prachtige kalender, het werk wat tot nu toe in het podium voor fijnschilders gemaakt is, door een gedreven artieste die ‘kunst’ maken hoog in het vaandel heeft staan, ga zo door, het is ook zo leuk om te doen! En natuurlijk blijven we de Galerij vullen met nieuwe werken.

Geef een reactie naar de kunstenaar, altijd leuk!


Comment (1)

Prachtige Galerij Marianne, doe zo voort en ik blijf hem met plezier vullen! 🙂

5 jaar ago

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *