Op maandagmorgen is in een groep van totaal 6 deelnemers ‘Annet Visser’ al een aantal seizoenen (elk seizoen telt 12 weken van 2 uur schilderen per week) bezig om haar eigen compositie in beeld te brengen via het aanleren van de basis-techniek in deze fijnschildercursus.

Haar eigen compositie is een fraai onderwerp, waar je op een mooie avond ook een stukje kaas bij zou kunnen verzinnen, wat ik jullie graag toon zijn een aantal stappen in het schilderproces, nodig om het schilderij op te bouwen. Via lagen van dekkende verf, dit zijn mengsels van gebrande omber of omber naturel gemengd met titaanwit. Zo wordt er in een aantal lagen het vet over mager principe toegepast om alle duidelijkheid (plasticiteit) van het geheel in beeld te krijgen, daarna komt de kleur die het werkstuk laat stralen, dit zijn mooie olieverf-pigmenten (transparant). Annet zal waarschijnlijk haar eerst werkstuk nog dit seizoen voltooien. Dan mag ze met trots een bijzondere stukje verfijning in verf tonen, daarna inlijsten en een prachtige plek geven, tip, licht het ook mooi uit! Licht doet wonderen met de transparantie van olieverf.

DE SLIDER LAAT EEN AANTAL STAPPEN ZIEN IN HET SCHILDERPROCES.

Klaar!

Bovenstaande foto’s zijn slechts een aantal momentopname’s die ik in iedere les maak van het werk van de deelnemers, het is straks in zijn totaliteit een fraai overzicht om terug te zien in het hoe en wat van opbouw in techniek. Via Wetransfer.com worden de foto reeks verzonden en kan men als cursist nog eens terugkijken als naslagwerk naar zijn/haar werkstuk. Vanuit:

ATELIER HENK SENTEL PODIUM VOOR FIJNSCHILDERS

Wil ik Annet bedanken voor haar inzet, concentratie, nauwkeurigheid en vooral het geduld  wat nodig is om tot een mooi werkstuk te komen, talent in ontwikkeling daar werk ik graag aan mee 🙂

Voetnoot:

Het kijken naar foto’s via een PC scherm haalt het natuurlijk nooit bij de echte beleving in real-live.

 

 

HET PRACHTIGE EINDRESULTAAT

Titel: ‘mijn broer en ik’ /techniek fijnschilderen /olieverf/mus-paneel/ 30x 40 cm/jaar/2018/vanuit cursus basis techniek fijnschilderen.

 

 

 

Met dit youtube filmpje neem ik afscheid van Annet, zij maakt plaats voor weer nieuwe deelnemers, doorstroming die nodig is aan mijn ateliertafel.

 

 

 

 

 

 

 

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *