Over Henk Sentel

In de loop der jaren heb ik mij door zelfstudie en opleidingen de nodige specifieke schilder- en tekenkennis eigen gemaakt. Het begon op zestienjarige leeftijd in Roosendaal bij Wim Schutz (Beeldend Kunstenaar). In het ‘Centrum voor de Kunsten’ vier jaar in verschillende disciplines gewerkt onder leiding van Helma Roovers (Beeldend Kunstenares). Een opleiding bij ‘De Nieuwe Academie Alkmaar’ gaf mij de mogelijkheid om als docent teken- en schildercursussen te gaan geven. Meester-schilder Herman Smorenburg uit Alkmaar bracht mij de finesse bij voor het fijnschilderen en de glaceer techniek.

TUSSEN FANTASIE EN WERKELIJKHEID
Dit is het vertrekpunt waaruit mijn schilderijen en tekeningen ontstaan. Met een geheel eigen beeldtaal vol symboliek zoals het oog, het meest fascinerende symbool dat gebaseerd is op een menselijk zintuig. De buik, zetel van het leven. Het ei, universeel symbool van het mysterie van de schepping. De zee, oerbron van leven en water dat staat voor zuiverheid. Met deze symbolen breng ik mijn fantasie in beeld. Mijn schilderijen komen via een oude techniek tot stand, een onderschildering en vele lagen transparante olieverf (glaceren). Door deze glaceer techniek ontstaat er een rijkdom aan kleuren dat zo opvallend is in mijn werk.

ATELIER HENK SENTEL ‘PODIUM VOOR FIJNSCHILDERS’
Sinds 2006 geef ik fijnschilder-cursussen voor volwassen in Atelier Henk Sentel. Tevens werkzaam als begeleider/docent bij schilder- en teken vereniging Lucas Gilde Beverwijk. Mijn motto is: niet alleen zelf bezig te zijn met het fantastische gegeven om tekenen en schilderen vorm te geven, maar ook het overdragen van basiskennis aan iedereen die zich creatief en kunstzinnig wil uiten.

AANKOOP VAN EEN SCHILDERIJ OF TEKENING
Het is altijd mogelijk om op afspraak meerdere fijnschilderijen of tekeningen te bezichtigen in mijn atelier.
U kunt mij bereiken via telefoonnummer tel-0251-249234 of 06-43864100
en henk@henksentel.nl

Comments are closed.