Kunstmarkten Bergen 2013

Vijf zomerse kunstmarkten in Bergen

Hedendaagse kunst in een sfeervol dorp bij avond

Kwaliteit en sfeer sinds 1987

René de Graaf en Paul Marselje, de organisatoren van de kunstmarkten in Berge


In de fraaie omgeving van het oude hart van het kunstenaarsdorp Bergen, strijken vijf zomerse vrijdagavonden rond de ruïnekerk zo’n 30 kunstenaars en prima muziek neer. Het is weer tijd voor de befaamde Bergense kunstmarkten. De geschiedenis grijpt terug tot 1987, toen Cor Schmeits het initiatief nam voor wat uitgroeide tot een landelijk befaamd evenement. Tegenwoordig organiseren René de Graaf en Paul Marselje de markten.

De goed gevulde kramen bieden de bezoekers een ruime variatie in stijl en techniek. Schilders, tekenaars, grafici, sieradenmakers en keramisten; ze zijn allemaal te bewonderen in de schaduw van de oude toren. En er is eerlijke straatmuziek van hoog niveau.

Geen vrijdagavond is volledig hetzelfde. Veel kunstenaars wisselen. Ieder jaar zijn er tientallen nieuwe gezichten. Ook de muzikant op de markt is niet alle vijf de vrijdagen dezelfde. Hoe dan ook wordt het weer een kunstzinnig feestje daar in het dorp tussen polder en duinen.

Henk & Hery op bezoek

Wij waren er op Vrijdag 19 juli met een speciaal doel.

Ton & Loes Schouwenaar debuteerden als deelnemers op deze kunstmarkt in Bergen. Vanuit Atelier Henk Sentel waren zij op het dinsdagavond dagdeel samen met hun schildervrienden, Ton Brakenhoff, Brenda, Geertje en Bea vele seizoenen te gast om lessen te volgen in de fijnschilder/techniek. Met als uiteindelijk resultaat deze eerste expositie. Het werd een groot succes in een zonovergoten schitterende ambianche.

Wij hebben deze middag enorm genoten van hun enthousiasme en als hun leermeester was ik apetrots hiervan getuige te zijn. Wil jullie graag nog eens hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking van de afgelopen seizoenen, ga zo door vrienden!, gebruik de aangeleerde techniek als een middel niet als het doel, neem vooral de vrijheid om je eigen weg te vinden via deze specifieke traditie in de schilderkunst. Mochten jullie nog eens besluiten om weer deel te nemen in het Atelier zijn jullie hartelijk welkom!

Natuurlijk is er zoals beloofd het een en ander vastgelegd voor het nageslacht. Hopelijk genieten jullie van deze impressie die ik maakte ter ere van het debutant zijn, het zwart/wit verwerkt in sommige gedeelten van deze ‘short film’ draag ik op aan de mooie outfit van Loes. Het ga jullie goed!

Het filmpje.

Met een groet,

ATELIER HENK SENTEL PODIUM VOOR FIJNSCHILDERSThis entry was posted in Atelier Nieuws, Homepage. Bookmark the permalink.

Comments are closed.