Galerie Willy Snijders (oud cursist)

Al vele seizoenen is Willy in mijn atelier cursus aan het volgen op de maandagochtend. Daarvoor was ze al een aantal jaren bezig zich te uiten in verschillende disciplines zoals o.a. aquarelleren. Na het volgen van een tekencursus met daaraan gekoppeld verdieping in kleur kennis en de cursus beeldelementen. Is zij al schilderend verder gegaan met Acryl/Olieverf om meer kennis op te doen over de specifieke eigenschappen van deze twee verschillende mediums. Op dit moment is ze bezig om de fijnschildertechniek onder de bekende knie te krijgen. Voorzichtige stappen zijn gezet en is er nu een schilderij ontstaan waarin de roos centraal staat. De sleutelwoorden nauwkeurigheid en geduld die zo verbonden zijn met deze techniek probeert Willy zich eigen te maken. En dat is een weg die iedere fijnschilder bewandeld. Zij is enthousiast op deze weg aangekomen en weet er al vorm aan te geven. Waardering uitsprekend niet alleen voor wat ze nu al laat zien maar zeker ook voor haar vele activiteiten buitenshuis. Een gedreven dame die weet wat ze wilt.

Eindwerkstuk
Olieverf/paneel/2010
Eigen Compositie.
Olieverf/Paneel/2010
Eigen Werk.
Nieuws op het Snijdersfront.
Willy is nu bezig aan een schilderij waarin vooral de texturen van de verschillende objecten de uitdaging zijn.
Eigen compositie.
Momenteel ziet het schilderij er al weer anders uit, dat is ook zo leuk aan schilderen.
Het ziet er nu zo uit:


In dit schilderij staat centraal het onderzoeken van de verschillende texturen, zoals het geborsteld staal van de koffiekan, glas met bloemen, glanzend hout (de tafel) en de stofuitdrukking van de twee poezen. Ook het licht speelt hierbij een grote rol. Zie nu dat de achterlijn (tafel/achtergrond) nog wat correctie behoeft. In september gaat Willy hieraan weer verder werken.
Ondertussen heeft zij in de thuissituatie niet stil gezeten en een portret geschilderd van haar kleindochter, nou die lieve meid kan trots zijn op zo’n schilderende oma!
Portret kleindochter.
Aan alles komt een eind.
Met onderstaand werk nog op de ezel heeft Willy afscheid genomen van Atelier Henk Sentel.
(foto is wat overbelicht) Maar het heeft wel een prachtige sfeer.
Alle dankwoorden zijn al gesproken, vanuit deze galerie wens ik Willy alle goeds en wie weet nog eens?
Deze Galerie gaat dus voorlopig sluiten.

Onderstaand bericht kreeg ik op zaterdag 18 maart gestuurd door Willy, waarvoor dank!

Hallo Henk
Zoals beloofd het resultaat van het bord met pruimen. Ook heb ik nog een paar andere werkjes afgemaakt en daarom stuur ik je deze ook.Ik hoop dat het je goedkeuring kan krijgen. Ik ben wel nog steeds bezig met fijnschilderen wat ik toch wel moeilijk maar heel leuk vind. Ik mis je raadgevingen en opbouwende kritiek wel, maar eens moet een mens op eigen benen  staan, ook al is ze in de zestig.
Het eindresultaat van het schilderij met de  3 pruimen.
Dit is in de thuissituatie voltooid.
Het beschouwen en lezen van een werkstuk via een foto is heel lastig. Het blijft tenslotte een foto.
Dus beste Willy daar ga ik me dan ook niet aan wagen. Raadgevingen en opbouwende kritieken zijn slechts dan interessant als zij direct door mij tijdens het schilderproces in het Atelier worden gegeven. Dan heeft de cursist er het meeste baat bij. Het feit dat je blijft schilderen en er vooral veel plezier aan beleefd doet deugd, ga zo door!
Ook naar de 2 andere werken die hieronder verschijnen heb ik met veel plezier gekeken, ook hier geen beschouwing van mij ze zijn van jou en met een duidelijk ‘Snijders’ handschrift’ en zo gaat het in de schilderkunst.
Mocht je het op prijs stellen om  deze Galerie blijvend te vullen met jou werk vanuit de thuissituatie, schroom niet en stuur de werken maar door, het is voor de bezoeker van mijn website vast leuk om ook in jou Galerie rond te dwalen.
Wens je alle goeds en veel schilderplezier!
Tot een volgende update!This entry was posted in Werk oud cursisten. Bookmark the permalink.

One Response to Galerie Willy Snijders (oud cursist)

  1. henksentel says:

    Denk dat er nog vele mooie werken gaan ontstaan.
    Met een enthousiaste groet,

    Henk