Galerie Geertje van der Klei

Een Galerie die zich niet zo heel snel laat vullen, dat is op zich niet verkeerd. Het geeft aan dat Geertje de Fijnschilder- techniek op de juiste waarde weet in te schatten. Zij heeft net als bij meerdere cursisten het geval is al enige ervaring opgedaan en tot zich genomen o.a bij kunstenares Janine van Stiphout. Uiteindelijk bleek dat haar kijk op het schilderen anders werd dan aangeleerd. Zo is zij bij mij terecht gekomen. Geertje is begonnen met het schilderen van twee prachtige schelpen die inmiddels geheel aan het paneel zijn toevertrouwd. Momenteel heeft zij een spannend werk onder handen waar de texturen van leer en veters een uitdaging zijn. Inmiddels is dit werk ook bijna gereed. Zoals jullie zien gaat het gestaag verder in weer andere werken.

Haar schelpen (nog onder constructie)
Olie/Paneel.
Eigen compositie.
Klik op foto voor vergrote versie.
Op de ezel
Prachtig stukje nostalgie.
Een boeiend onderwerp waarin zoals gezegd de verschillende texturen een uitdaging vormen
Eindwerkstuk
Olie/Paneel/2010
Eigen compositie.


De hoge lichten als glans op de schelpen zou nog iets aangezet kunnen worden, het is een mooi schilderij geworden. Belangrijk in deze is dat er vooral veel van geleerd is en daar gaat het primair om.
Haar schoentjes zijn in het stadium van kleur stapelen, met transparante olieverf worden de verschillende laagjes verf zorgvuldig gemengd en op het paneel gestreken, de kleurintensiteit is bijna voelbaar.
Achtergrond van dit werk is nog onder constructie, zodra het schilderij helemaal af is zal ik het hier weer laten zien.
Geertje is begonnen aan een nieuw werkstuk alweer gekoppeld aan een stukje nostalgie met oog voor de stofuitdrukking van de lappenpop een uitdaging pur sang!
Inmiddels is Geertje in dit werkstuk haar eerste kleurlagen aan het schilderen nog wat voorzichtig maar uiteindelijk zal de juiste intensiteit zijn werk doen in meerdere lagen.
We gaan weer een spannend seizoen tegemoet waarin dit werk zeker voltooid gaat zijn, wens Geertje hierbij veel plezier in het schilderen.
Blijf haar volgen.
Reacties worden altijd op prijs gesteld!
Bedankt alvast!
This entry was posted in Werk van cursisten. Bookmark the permalink.

6 Responses to Galerie Geertje van der Klei

 1. henksentel says:

  Hoi Geertje,
  Hartelijk welkom in je eigen Galerie!
  Jij als vaste gezellige noot op de dinsdagavond mag zeker niet ontbreken tussen al die Galeries die er tot nu toe al ontstaan zijn.
  Ik hoop dat je na deze spannende schilderijen nog vele mooie dingen gaat maken of anders gezegd in alle rust naar je eigen oeuvre toe schildert.

  Met een groet van de meester (kwinkslag)

 2. Ton en Loes Schouwenaar says:

  Beste Geertje,

  Loes en ik willen je graag een compliment geven voor je prachtige werken.
  Wij zijn nog steeds blij dat door je schelpen afbeelding, bij ons het verlangen ontstond om deze cursus te beginnen. Wij bewonderen je perfectionisme en je geduld. Heel inspirerend om je na te volgen. Wij hebben daar nog even tijd voor nodig. Je moet deze aangename bezigheid niet opgeven, want je heb het in je vingers. Haal er rust en blijdschap uit.
  Je vrienden Ton en Loes

 3. Nooit gedacht, toch gebeurd:
  Jouw bewezen geduld om de perfectie na te streven.
  Je man.

 4. Pingback: Even Voorstellen | ATELIER HENK SENTEL

 5. Marion Balder says:

  Hallo Ton,

  Ben jij Ton Schouwenaar die vroeger in Amsterdam woonde en je ene broer hete Richard je andere broer en zuster hun namen weet ik niet.
  Je moeder heete Sientje en je vader werkte bij artis ik dacht bij de apen.
  Als jij die Ton bent zou ik graag een reactie horen.

  Gr. Marion Balder

 6. Rietje Stelder says:

  Hallo Geertje, wat een schitterende werken van je, in de Gallerie. Complimenten. De lappenpop is nu al prachtig!