Uitgelicht Annet Visser, schilderij in opbouw

Op maandagmorgen is in een groep van totaal 6 deelnemers ‘Annet Visser’ al een aantal seizoenen (elk seizoen telt 12 weken van 2 uur schilderen per week) bezig om haar eigen compositie in beeld te brengen via de basis-techniek van deze fijnschildercursus.

Het is een fraai onderwerp waar je op een mooie avond ook een stukje kaas bij zou kunnen verzinnen, wat ik jullie graag toon zijn een aantal stappen die nodig zijn om het schilderij op te bouwen. Via lagen van dekkende verf, mengsels van of omber gebrand cq naturel met titaanwit. Zo wordt er in een aantal lagen het vet over mager principe toegepast om alle duidelijkheid (plasticiteit) van het geheel in beeld te krijgen, daarna komt de kleur die het werkstuk laat stralen, dit zijn mooie pigmenten in al zijn transparantie. Annet zal waarschijnlijk haar eerst werkstuk nog dit seizoen voltooien. Dan mag ze met trots een bijzondere stukje verfijning in verf af tonen, daarna inlijsten en een prachtige plek geven, tip, licht het ook mooi uit! Licht doet wonderen met transparante olieverf.

KIJK EVEN MEE NAAR EEN AANTAL STAPPEN IN HET SCHILDERPROCES.

MaO Fijnschilderen Annet Visser Laag 1

MaO Fijnschilderen Annet Visser Laag 1

SAM_3226 SAM_3321 SAM_3973 SAM_4935 SAM_5492 SAM_6842 SAM_7333

Bijna klaar!

Bovenstaande foto’s zijn slechts een aantal momentopname’s die ik in iedere les maak van het werk van de deelnemers, het is straks een fraai overzicht om terug te zien in het hoe en wat van opbouw in techniek. Via Wetransfer.com worden dan alle foto’s verzonden en kan men als cursist nog eens terugkijken naar zijn/haar werkstuk. Vanuit:

ATELIER HENK SENTEL PODIUM VOOR FIJNSCHILDERS

Wil ik Annet bedanken voor haar inzet, concentratie, nauwkeurigheid en vooral het geduld  wat nodig is om tot een mooi werkstuk te komen, talent in ontwikkeling daar werk ik graag aan mee 🙂

voetnoot: het kijken naar foto’s via een PC scherm haalt het natuurlijk nooit bij de echte beleving in real-live.

This entry was posted in Atelier Nieuws, Homepage. Bookmark the permalink.

Comments are closed.